Triton Security sisteme de alarma

Sisteme de alarma contra efractiilor:

   Este un echipament specializat in supravegherea si raportarea semnalelor de stare provenite de la detectori. Detectorii din sistem sunt conectati la intrarile centralei denumite “zone”.
   Alegerea centralei de alarme se face in functie de facilitatile oferite si de parametrii intrinseci: numar de zone, de partitii, de iesiri, de coduri etc.

   Instalarea unui sistem de alarma este o buna decizie pentru a-ti proteja familia si bunurile.
   Cei mai multi proprietari de locuinte se gindesc sa-si achzioneze un sistem de alarma doar dupa ce ei insisi sau vecinii lor au fost victimele unei spargeri sau tentative de efractie.
   De regula, spargerile de locuinte au loc datorita tratarii cu superficialitate a masurilor de siguranta - paza fizica umana sau cu caini, mijloace mecanice de protectie si mijloace electronice de detectie si avertizare, infractorul gasind de cele mai multe ori o modalitate facila pentru a-si atinge scopul.
   Din ce este format un sistem de alarma la efractie


Centrala de alarma
Este un echipament specializat in supravegherea si raportarea semnalelor de stare provenite de la detectori. Detectorii din sistem sunt conectati la intrarile centralei denumite “zone”.
Alegerea centralei de alarme se face in functie de facilitatile oferite si de parametrii intrinseci: numar de zone, de partitii, de iesiri, de coduri etc.

Tastaturi
Se folosesc pentru armarea / dezarmarea sistemului, pentru comenzi speciale (armari partiale, taste cu semnificatii speciale), pentru programarea centralei, pentru afisarea starii sistemului si pentru citirea istoriei de evenimente. De regula sunt in doua variante: cu LED-uri si cu LCD. Cele cu afisaj cu cristale lichide permit o intelegere mai usoara a modului de functionare al sistemului si in consecinta o manipulare corecta a functiunilor centralei.

Telecomenzi
Se folosesc in diverse scopuri: armarea / dezarmarea sistemului de alarma, actionarea portilor sau usilor de garaj, comanda luminilor, avertizarea in caz de panica, urgenta medicala sau incendiu etc.

Contacte magnetice
Folosite pentru protejarea usilor si ferestrelor, pot fi instalate in punctele de acces vulnerabile, asigurind o protectie perimetrala. Au dezavantajul ca pot fi depasite prin decuparea usii sau spargerea geamului.

Detectori de miscare tip PIR
Se instaleaza pentru a detecta un intrus in spatiul potejat. Exista solutii disponibile pentru orice fel de spatii si conditii de mediu, asigurind eliminarea alarmelor false. In spatiile ocupate de animale mici se recomada detectori cu imunitate la animale sub 20kg. Pentru spatii ce implica un grad de securitate crescut se recomanda detectori duali (PIR si MW) sau echipati cu facilitatea antimasking.

Bariere in infrarosu
Sesizeaza intreruperea unei raze in domeniul infrarosu emise de catre primul element al barierei. Aceasta raza este receptata de catre cel de-al doilea element al barierei, care este aliniat optic cu emitatorul. Se folosesc ca protectie perimetrala fie pentru protejarea spatiilor exterioare, fie pentru avertizarea accesului catre zone interioare.

Detectori de vibratii
Detecteaza tentativele de perforare a peretilor sau planseelor, dar si a tocurilor de usi si ferestre. Au avantajul ca detecteaza o efractie inainte ca ea sa se produca.

Detectori acustici de geam spart
Se instaleaza pentru a creste gradul de protectie perimetrala prin detectarea spargerii geamurilor de la usi sau ferestre. Alarma se declanseaza la detectarea frecventelor emise prin spargerea geamului.

Expandoare si echipamente suplimentare
Anumite tipuri de centrale permit extinderea parametrilor sau a facilitatilor de baza. Pentru a creste numarul de zone se folosesc expandoare de zone, pentru cresterea numarului de iesiri, expandoare de iesiri. Alte echipamente suplimentare: module audio, interfete catre protocol X-10 pentru automatizari de casa, comunicatoare telefonice, ISDN, GSM etc.

Sirene
Sistemele pot fi instalate cu sirene externe si stroboscop pentru atentionarea vecinilor ca are loc o spargere, si/sau cu sirene interne pentru atentionarea intrusului ca a intrat in spatiul protejat.

Acumulatori
Mentin sistemul in functiune dupa caderea sursei principale de energie electrice in functie de consumul sistemului si de capacitatea acumulatorilor.

Sisteme de alarma radio pentru apartamente, case, vile si birouri Oferta se adreseaza proprietarilor de apartamente si vile unde din considerente de estetica nu doresc echipamente pe fir. Armarea si dezarmarea sistemului se poate efectua atit de la tastatura cit si din telecomanda.

Ce este?
Comunicatorul GSM este un dispozitiv care asigura schimbul de mesaje intre centrala de alarma si dispecerat si/sau telefonul dumneavoastra mobil folosind retelele de comunicatii GSM.

Modul de functionare
Principiul de functionare este simplu: apeleaza dispeceratul si/sau telefonul dumneavoastra mobil telefonic indiferent daca acesta este pe linie telefonica obisnuita sau prin intermediul unei retele GSM si transmite toate mesajele predefinite a fi transmise catre dispecerat si/sau telefonul dumneavoastra mobil de la centrala de alarma.

Avantajele comunicatorului GSM
1. Comunica direct cu centrala (in fonie) putand astfel sa transmita pana la 10 mesaje in 3-4 secunde. Poate fi inlocuit cu succes de un premi-cell.
2. Este estetic. Practic, tot ce se vede la acest comunicator este cutia de plastic in care este introdus montajul, avand dimensiunile de 15x14x5,5 cm.
3. Via SMS se pot programa diferite iesiri de tensiune(relee) putand fi activate diferite functii(pornirea centralei termice, aprinderea luminii interioare, etc...)

Un exemplu de comunicator GSM/GPRS este comunicatorul BGSM-G produs de BENTEL

Comunicatorul foloseste canalul de date al retelei GSM pentru transmiterea mesajelor de alarma receptionate prin modemul telefonic incorporat. Mesajele sunt transmise in pachete TCP/IP prin canalele GPRS pentru a fi ulterior receptionate de catre un dispecerat IP specializat (SURGARD System II/III) sau de un PC avand instalat software-ul WINBCS (2.0) de la Bentel Security.

Caracteristici generale:
simulator de linie telefonica incorporata
comutare automata in modul GSM in cazul unei defectiuni la linia telefonica fixa
prelucreaza atat apeluri de intrare cat si de iesire
4 iesiri de tip OC programabile
protectie la supratensiuni pe linia telefonica
modul GSM/GPRS dual band
4 intrari de alarma
suporta mesaje SMS
suporta protocolul CONTACT ID pe canalul GPRS
compatibil cu noile dispecerate SURGARD SYSTEM II/II
8 numere de telefon programabile pentru a transmiterea SMS-urilor
4 numere de telefon programabile pentru apelator (Contact ID)
pana la 95 numere de telefon pentru controlul de la distanta al iesirilor OC

Caracteristici tehnice:
tensiunea de alimentare - 13,8V DC
acumulator - 12V 1,2Ah
consum in stand-by - 125mA
consum in transmisie - 450mA
4 iesiri programabile tip OC (comuta la masa) de 50mA
frecventa de lucru - 900/1800 MHz
temperatura de functionare - 50 - 400C
dimensiuni - 138 x 224 x 55 mm
greutate - 900g

Aveti nevoie de ajutor pentru imbunatatirea sigurantei?

Contactati-ne. Departamentul nostru tehnic este pregatit pentru indeplinirea dorintelor dumneavoastra!